Specialisme

Onbekende erfgenamen

Een nalatenschap waarin geen of niet alle erfgenamen bekend zijn? Het komt regelmatig voor. Het kan zijn dat er geen directe familie is of dat de familieleden al lange tijd geen contact met elkaar hebben bijvoorbeeld doordat het familielid jaren geleden is geëmigreerd. Zijn niet alle erfgenamen bekend en ontbreekt een executeur, spreken we van een onbeheerde nalatenschap. Een onbeheerde nalatenschap zit als het ware op slot.

De benoeming door de rechter van een tijdelijk beheerder of vereffenaar effent de weg om de afwikkeling van de nalatenschap op te pakken. Beide personen zijn gerechtigd tot het beheer van de bankrekeningen, starten het erfgenamenonderzoek op en voldoen de schulden van de nalatenschap.

Janus Notarieel Juristen wordt geregeld door de rechter zowel tot tijdelijk beheerder als vereffenaar in onbeheerde nalatenschappen benoemd. Openstaande schulden worden voldaan, (inter)nationaal erfgenamenonderzoek heeft geleid tot het opsporen van erfgenamen en de vereiste belastingaangiften werden ingediend. Kortom: de nalatenschap werd afgewikkeld.

Terug naar het overzicht

Neem contact met ons op

Wanneer u ons inschakelt voor de afwikkeling van een nalatenschap bent u verzekerd van deskundige, daadkrachtige en betrokken adviseurs.

Thomas Janus

+31 40 760 1660