Specialisme

De ondernemer (of de partner)
is overleden

Een overlijden is een ingrijpende gebeurtenis. Is de overledene een ondernemer dan worden de erfgenamen met een veelheid aan privé én zakelijke vragen geconfronteerd. Dit wordt nog eens versterkt in de situatie waarin er sprake is van zakenpartners. Tegengestelde belangen zijn snel aanwezig.

De accountant en belastingadviseur zijn voor de ondernemer en zijn gezin vaak de vakinhoudelijk specialist en vertrouwenspersoon. Het overlijden van de (partner van de) ondernemer verandert daar niets aan. Tegelijkertijd komen er allerlei vragen op die de onderneming overstijgen; uitwerking van huwelijkse voorwaarden, verdeling van de gemeenschap van goederen, ten uitvoerlegging van het testament, verzorging van de langstlevende, het benutten van de fiscale faciliteiten zoals de bedrijfsopvolgingsregeling en de veelal gewenste gelijkheid tussen de kinderen. 

Janus Notarieel Juristen is een sterk voorstander van een gecombineerde aanpak. Iedere adviseur brengt zijn eigen specialisme in; de accountant en belastingadviseur hun jarenlange bewezen expertise en Janus Notarieel Juristen als expert in de afwikkeling van complexe nalatenschappen.

Terug naar het overzicht

Neem contact met ons op

Wanneer u ons inschakelt voor de afwikkeling van een nalatenschap bent u verzekerd van deskundige, daadkrachtige en betrokken adviseurs.

Thomas Janus

+31 40 760 1660